Web Analytics Made Easy - Statcounter

  فرارو- صف بلند جلوی صرافی‌ها حالا نه برای دلار و یورو، نه برای سفر‌های تفریحی و سیاحتی که برای برای خرید دینار عراق است. چهره افراد داخل صف تقریبا شبیه هم است. تا چند روز دیگر خودشان یا یکی از اقوامشان عازم سفری روحانی به عتبات عالیات هستند. تعداد مسافران را حدود دو میلیون نفر برآورد می‌کنند. به همین خاطر این روز‌ها هر کجا که سر می‌چرخانیم یک خبر در مورد سفر اربعین می‌خوانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از تخفیف ۳۵ درصدی دولت به زائران اربعین بابت بهای ویزا و روادید گرفته تا بالا رفتن تب و تاب خرید دینار در بازار ارز. هر چقدر هم به زمان آغاز سفر اربعین نزدیک شویم، تعداد و غلظت خبر‌ها بیشتر می‌شود. وزارت کشور اعلام کرده میزان ارز مسافرتی که قرار بود به زائران اربعین تعلق بگیرد، ۱۰۰ هزار دینار عراقی است که با شرط و شروطی خاص به متقاضیان پرداخت می‌شود.   در این گزارش همه چیز درباره روابط ریال و دینار عراق را برسی کرده‌ایم؛ از تاریخچه ۱۰، ۱۵ سال اخیر قیمت دینار گرفته تا خبر‌هایی که از بازار آزاد و تب و تاب خرید دینار می‌شنویم. تلاش شده به سوالات معمول هم جواب دهیم. چیز‌هایی مثل اینکه آیا با پول خودمان هم می‌شود در عراق خرید و فروش کرد یا اینکه حتما برای سفر اربعین لازم است دینار عراقی بخریم؟ اگر اینطور است، دست کم چقدر دینار همراه خودمان داشته باشیم تا در سفر اربعین با مشکل مواجه نشویم؟

تغییرات قیمت دینار عراق در چند سال اخیر
دینار واحد پولی است که اکنون در ۹ کشور دنیا واحد پول رسمی محسوب می‌شود و در گذشته در کشور‌های دیگری نیز رایج بوده است. کشور‌های اردن، الجزایر، بحرین، تونس، سودان، صربستان، کویت، لیبی، مقدونیه و عراق از دینار به عنوان واحد رسمی پول استفاده می‌کنند. دینار عراقی از سال ۱۹۳۱ به گردش افتاد. این ارز سال ۸۱ با ریال ایران برابر بود و هر ۱۰ هزار دینار عراقی به قیمت هزار تومان (۱۰ هزار ریال) معامله می‌شد. سال ۸۴ با هزار تومان می‌شد بین پنج تا شش هزار دینار عراقی خرید. سال ۸۷ هر سه هزار دینار عراق برابر با هزار تومان مبادله می‌شد. سال ۸۸ هر دو هزار و ۵۰۰ دینار با هزار تومان برابری داشت. سال ۸۹ با هزار تومان می‌شد دو هزار دینار خرید. روند افزایش ارزش دینار عراقی ادامه پیدا کرد و در سال ۹۰ دینار عراقی به تومان رسید و هر هزار دینار با هزار تومان مبادله شد. ارزش هر هزار دینار در سال ۹۱ و اوج تلاطم ارزی افزایش بیش از دوبرابری داشت و به دو هزار و ۸۰۰ تومان رسید. اما این رقم با کاهش روبرو شد و در سال ۹۵ هر هزار دینار عراق حدود دو هزار و ۷۰۰ تومان بود. سال گذشته، زائران اربعین هر هزار دینار را حدود سه هزار تومان خریداری می‌کردند و این رقم در این روز‌ها در داخل کشور به حدود ۱۳ تا ۱۴ هزار تومان رسیده است. هر چند می‌توان آن را به شیوه دولتی ارزان‌تر هم تهیه کرد.  
قیمت این روزهای دینار عراق در برابر ریال ایران 
ارزش دینار در مقابل ریال ایران تقریبا ۱۴۰ برابر است. یعنی هر دینار عراق را به قیمت این روز‌ها باید حدود ۱۴۰ ریال بخرید. اگر به تومان تبدیلش کنیم، هر دینار عراق معادل حدود ۱۴ تومان می‌شود. به خاطر همین معمولا دینار عراق را در پارت‌های هزار تایی می‌فروشند. یعنی شما پول می‌دهید و یک پارت هزار دیناری می‌خرید. البته خبر‌ها حاکی از این است که آرام آرام قیمت دینار عراق به خصوص پس از اعلام نحوه تخصیص این ارز با نرخ دولتی به مسافرات اربعین در حال کاهش است و تا مرز ۱۳ هزار تومان پایین آمده است. اما با توجه به اینکه هیچ پایگاهی در حال حاضر قیمت ارز را اعلام نمی‌کند، برای پی بردن به قیمت واقعی دینار در بازار آزاد، خودتان باید دست به کار شوید. مشاهدات ما از بازار آزاد نشان می‌دهد که امروز قیمت هر هزار دینار عراقی بین ۱۳ هزار تا ۱۳ هزار و ۸۰۰ تومان بود، اما روند کاهشی از روز شنبه آغاز شده و در بازاری مثل بازار مشهد حرف از فروش هر پارت هزار دیناری عراق به قیمت ۱۱ هزار و ۴۰۰ تومان تا ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است. پیش‌بینی شده ممکن است قیمت هر هزار دینار در نهایت به حدود ۱۰هزار و ۵۰۰تومان تا ۱۱هزار تومان برسد. بیشتر بخوانید: تاثیر ارز و گرانی بر میزان حضور مردم در راهپیمایی اربعین چه مقدار دینار برای سفر اربعین مورد نیاز است؟
از چند نفر از کسانی که سابقه سفر به عراق و حضور در مراسم اربعین را داشته‌اند، پرسیدیم اوضاع در آنسوی مرز‌ها چطور است؟ آیا حتما لازم است دینار بخریم؟ یا اینکه عراقی‌ها پول خودمان را هم در ازای کالا و خدماتی که به ما می‌دهند قبول خواهند کرد؟ جواب قابل حدس بود. با افت ارزش پولمان دیگر کمتر کسی حاضر به قبول ریسک نگهداری ریال است. این موضوع باعث شده عراقی‌ها بر خلاف سال‌های گذشته پول ایران را قبول نکنند. پس لازم است که حتما قبل از سفر دینار عراق یا دلار آمریکا تهیه کنیم تا در سفر به مشکل نخوریم. از افراد مطلع در مورد میزان خرج‌های دیناری اربعین پرسیدیم. این که دست کم چند دینار در این سفر نیاز خواهیم داشت؟ پاسخ‌ها متفاوت بود. یکی از کسانی که کاروان زائران را به کربلا می‌برد، به ما گفت: اگر با هواپیما بروید خرج ارزی شما کمتر خواهد بود. چرا که هزینه بلیت هواپیما رفت و برگشت به پول خودمان حساب می‌شود و از دینار مورد نیاز کم می‌کند. نرخ بلیت هواپیما را هم که خیلی وقت است تصویب کرده‌اند. نرخ پرواز‌های رفت و برگشت تهران–نجف–تهران برای هر نفر دو میلیون و ۲۰۰هزار تومان و پرواز مشهد– نجف – مشهد دو میلیون و ۸۰۰هزار تومان در نظر گرفته شد. برای بلیت یک طرفه تهران–نجف نرخ یک میلیون و ۱۰۰هزار تومان و مشهد – نجف نرخ یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان در نظر گرفته شده است.
اگر به فکر صرفه‌جویی باشید و سفر زمینی را به هوایی ترجیح دهید، ارز مورد نیاز برای این سفر بیشتر خواهد بود. چرا که از مرز مهران تا شهر‌های زیارتی باید پول تاکسی، ون یا اتوبوس بپردازید. با یک پرس و جو از نرخ تاکسی‌ها در عراق، با رقم‌های نجومی مواجه شدیم. یکی از زائرانی که روز عاشورا به زیارت کربلا رفته بود می‌گوید اگر بخواهیم از مرز تا کربلا و نجف تاکسی بگیریم دست کم باید ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دینار برای این سفر در نظر بگیریم که به پول خودمان می‌شود حدود دو میلیون و ۱۰۰ هزار تا دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان. به همین خاطر خیلی‌ها اعتقاد داشتند که سفر زمینی با خرجی که آن طرف مرز روی دستمان می‌گذارد به صرفه نیست و به زحمتش هم نمی‌ارزد. یکی دیگر از مسئولان کاروان اربعین به ما گفت: اگر بخواهیم در عراق با اتوبوس رفت و آمد داشته باشیم خرج کمتری خواهد داشت. حتی بعضی وقت‌ها کامیون‌دار‌های عراقی به مرز‌ها می‌روند و به صورت رایگان زائران را به شهر‌های زیارتی می‌رسانند. طبیعتا سفر کردن پشت کامیون خیلی راحت نباشد، اما با این وضع قیمت دینار دور از ذهن نیست.

چگونه برای سفر به اربعین ارز مسافرتی بگیریم؟
خبر خوشی که این روز‌ها توجه زائران و مسافران اربعین را به خود جلب کرد، تخصیص ارز دولتی بود. بانک مرکزی اعلام کرده ارز زائران اربعین حسینی به میزان ۱۰۰هزار دینار در خاک عراق و از طریق بانک ملی در اختیار زائران قرار می‌گیرد. با این حال پرداخت ریالی این ارز در ایران انجام می‌شود. به این معنی که زوار از طریق کد اختصاصی، ارز خویش را در شهر‌های عراق و مبادی ورودی عراق دریافت کنند. این ارز برای تمام زائران زمینی و هوایی ایرانی که از طریق سامانه سماح ثبت نام کرده‌اند، اختصاص داده شده است. متقاضایان دریافت این ارز نیاز به مراجعه حضوری به شعب بانک ملی نداشته و باید با استفاده از پیام‌رسان «بله» بانک ملی درخواست و انتقال وجه را به انجام برسانند. بیشتر بخوانید: استاد دانشگاه امام صادق مطرح کرد "دلار نجس را به اربعین راه ندهیم"با نصب پیامرسان بله از طریق لینک موجود در این اپلیکیشن، می‌توانند کد ملی و شماره گذرنامه خود را وارد کنند. پس از آن به ثبت‌نام کننده سندی ارایه می‌شود تا بتواند آن را در مراکز و ایستگاه‌های پرداخت دینار ارایه دهد. در حال حاضر محدودیتی برای پرداخت ارز به زائران وجود ندارد و تنها شرط سنی ۱۲ سال به بالا مدنظر است. گفته می‌شود به هر زائر ۱۰۰ هزار دینار با قیمت ۹۶۰ هزار تومان پرداخت می‌شود که به هر حال کمتر از ارزش همین نوع ارز در بازار آزاد است. متقاضایان دریافت ارز مسافرتی اربعین در نهایت می‌توانند به مراکز مشخص شده در خاک عراق مراجعه کرده و ارز خود را دریافت کنند.     بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته در نجف ۲۲ مرکز، در کربلا ۱۷ مرکز، در کاظمین ۱۵ مرکز، در مهران سه مرکز، در فرودگاه‌های نجف و بغداد هر کدام یک مرکز آماده خدمت‌رسانی به زوار اربعین هستند. همچنین مراکزی در مسیر‌های پیاده‌روی نجف-کربلا، بغداد - نجف و بغداد به کربلا وجود دارد و شعبه مرکزی بانک ملی در بغداد هم می‌توانند این خدمت را ارائه دهند. همچنین اگر به هر علت زائری نتواند دینار مورد نیازش را در عراق تحویل بگیرد، سه روز پس از اربعین به صورت خودکار مبلغ ریالی واریز شده به حساب او برگشت داده می‌شود.

منبع: فرارو

کلیدواژه: قیمت دینار دینار عراق قیمت دینار عراق اربعین ارز زائران اربعین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۱۸۸۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و معاون وزیر کشور عراق امروز (دوشنبه) با سفر به مرز خسروی و بازدید از زیرساخت‌های تردد زائران از این مرز رسمی به هراه هیاتی مشتکل از مسئولان ۲ استان دیالی و کرمانشاه در رابطه با همکاری‌های ۲ کشور و پیرامون موضوع برگزاری مراسم پیاده روی اربعین گفتگو کردند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در حاشیه برگزاری نشستی در این رابطه با موضوع اربعین در محل پایانه مرز خسروی در گفتگو با خبرنگاران یکی از عوامل موفقیت در برگزاری کنگره‌ی اربعین سال گذشته را هماهنگی‌های زود هنگام مسئولان ۲ کشور ایران و عراق بیان کرد.
محمد کاظم آل صادق افزود: امروز با حضور سرلشکرلواء ریاض الخیگانی معاون وزیر کشور عراق از همه مرز‌های تردد زائران اربعین شدکه در رابطه با امکانات و کاستی‌ها تبادل نظری داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در سفر امروز مسئولان استانداری ایلام نیز حضور داشتندکه مسائل و مشکلات را احصا کردند تا با تلاش ۲ طرف برطرف شود.
او در پاسخ به سئوال خبرنگاران در رابطه با تردد زائران با خودرو‌های شخصی به عراق گفت: در سفری که مسئول ستاد مرکزی اربعین کشورمان به بغداد خواهد داشت قرار است در سطوح مقامات عالی ۲ کشور در رابطه با این مهم بحث و تصیمیم گیری شود.
معاون وزیر کشور عراق و مسئول ستاد اربعین این کشور نیزبا بیان اینکه تلاش ما برگزاری اربعینی باشکوه‌تر و بهترزا اربعین پارسال است، گفت: امروز در سفری که به مرز خسروی داشتیم در رابطه با مسائل و مشکلات پیرامون برگزاری هرچه بهتر اربعین با حضور ۲ طرف بحث و تبادل نظر شد و مشکلاتی وجود داشت که قرار است با تلاش ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق برطرف شود.
«لواء ریاض الخیگانی» افزود: اربعین یک کنگره بزرگی برای ذکر اهل بیت (ع) است که ما وظیفه داریم در این مسیر خدمت کنیم تا از ثواب آن برخوردار شویم.
وی سفر امروز را در راستای هماهنگی‌های قبلی با سفیر جمهوی اسلامی ایران در بغداد به منظور بازدید میدانی از مرز‌ها و زیرساخت‌های لازم برای تردد زائران اربعین بیان کرد.
فرماندار قصرشیرین نیز در نشست بررسی مسائل برگزاری هرچه بهتر اربعین از مهم‌ترین مشکلات سال گذشته را ازدحام زائران در پشت مرزمنذریه و هنگام خروج از مرز خسروی به دلیل بازرسی که به شکل سنتی انجام می‌شد، بی نظمی در سرویس حمل و نقل طرف مقابل (منذریه) و عدم آشنایی درست رانندگان در رابطه با مسیر مرز منذریه نسیت به دیگر مرز‌ها هنگام بازگشت زوار بیان کرد که خواستار تدبیر طرف عراقی برای رفع این مشکلات با توجه به گرمای هوا شد.
مسئول کمیته اربعین کشور عراق هم از نصب سامانه بازرسی در مرز منذریه برای جلوگیری از ازدحام و تلاش برای رفع دیگر موارد خبرداد.
در این نشست مقرر شد تا کمیته مشترک برای رفع مشکلات مربوط به تردد زائران در ۲ طرف تشکیل شود و همچنین نمایندگان تام الاختیار در ۲ سوی مرز برای رفع مشکلات و مسائل فوری در ایام اربعین مستقر شوند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه از برنامه ریزی برای افزایش  ۵۰ درصدی زائران در اربعین امسال از مرز رسمی خسروی نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: پارسال یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند که پیش بینی می‌شود آمار زائران از این مرزدر اربعین سال جاری به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسد
«علی شعبانی» در گفتگو با خبرنگاران در قصرشیرین افزود: انجام عملیات اربعین ۱۴۰۳ نیاز به یک سری مقدمات، مذاکرات هماهنگی دارد که با دولت عراق و استانداری استان دیالی باید انجام شود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته فضا‌ها و زیرساخت‌های بسیار خوبی از جمله ایجاد سایبان‌ها، گیت‌های ورودی و خروجی (۸۸ گیت) در مرز خسروی و همچنین شهرستان قصرشیرین با تلاش مسئولان و دست اندرکاران اربعین انجام گرفت.
او گفت: دعوت می‌کنیم از مردم استان کرمانشاه و هموطنانمان که مرز خسروی را به عنوان نزدیک‌ترین راحت‌ترین مرز برای تردد به عتبات عالیات انتخاب کنند و ما هم تلاش خودمان را می‌کنیم که تمام امکانات را فراهم کنیم تا یک سفر امن و راحت را برای زائران ایجاد کنیم.

دیگر خبرها

  • برپایی ۱۷۰ موکب از استان اصفهان در عراق برای زائران اربعین
  • قیمت دینار عراق امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • نرخ ارز امروز ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ +جزئیات
  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • بازددید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳